Om meg

Dette er hjemmesiden og bloggen til frilansjournalist og retronaut Kjetil Johansen. Her vil du finne artikler, utkast, utfall, kommentarer, lesetips, akutte hofteskudd, samt rusk og rask fra fortid og nåtid. Deriblant mange av artiklene jeg har fått publisert (de er ikke ordnet kronologisk).

OBS! Alt innhold på disse sidene tilhører undertegnede og kan ikke publiseres andre steder uten avtale med opphavsmannen! Det er dog lov å lenke til bloggen og sitere kortere utdrag fra tekstene her.

P.t. leverer jeg faste bidrag til Aftenposten Innsikt, Aftenposten Historie og Aftenposten Vitenskap. I tillegg leverer jeg mer sporadisk til andre magasiner og publikasjoner. Så lenge de betaler. Ellers er jeg involvert i det spennende dokumentarfilmprosjektet «Chrononaut».

Jeg har vært frilanser på full tid siden 1997, og tar primært for meg historie, vitenstoff, film/TV og kultur. Fra 2008-2015 var jeg redaksjonsmedlem og nettredaktør i magasinet Levende Historie, som dessverre gikk inn høsten 2015.

Hvis du er en redaktør som vil ha fatt i meg for et journalistisk oppdrag, så send meg en epost: kjetiljoha (alfakrøll) gmail (punktum) com. Og gakk ellers gjerne hen til min side på Frilanskatalogen. Jeg har erfaring med alt fra portrettintervjuer og featurestoff, via anmeldelser og kommentarer, til listesaker og notiser.

I årenes løp har jeg jobbet for og/eller levert saker til bl.a. Ny Tid, A-magasinet, Dagbladet Magasinet, NTB Tema, NRK, Dagsavisen, Cinema, Film & Kino, Filmmagasinet, All Verdens Historie/Allt om historia (S), Henne, Mann, Vi Menn, Klassekampen, Morgenbladet, Nysgjerrigper.no, Magasinet 2000/2001/2002/2003 (det byttet navn hvert år, serru), Programbladet, Information (DK), Populär Historia (S), samt diverse gratisaviser – deriblant planb, Spirit og kulturmagasinet Filter. (Klikk på lenkene for å utforske de ulike katagoriene. Jeg har også lagt ut noen gamle, upubliserte artikler her på bloggen.)

I tillegg har jeg vært bidragsyter til boka «Ten Years of Pain» (om fakirgruppen Pain Solution), samt vært engasjert av BBC Scotland som researcher, «local fixer» og tolk på tv-reportasjer i Norge.

Huzzah…? Hæ? Hva betyr det? Kort forklart: Det er en variant av hurra.

 

kjetil_lavopp_forminsk_beskjært

Foto: Werner Anderson

Lev vel & spis kake!

– Kjetil

Reklamer